Peli-Karhujen 15-vuotiaille SM-hopeaa: "Kyllä tässä mitalissa on kultareunus"

15.5.2022

Peli-Karhujen 15-vuotiaiden hopeajoukkue. LASSI KALIN

Takana vas. apuvalmentaja Teppo Heikkilä, päävalmentaja Pasi Pirkkalainen, voimavalmentaja Pasi Nurminen, joukkueenjohtaja Antti Hiekkanen

Pelaajat takarivi vas. #32 Iisa Auranen, #55 Arjana Fusha, #28 Kiia Helynen, #21 Veera Hynninen, #31 Sointu Hiekkanen, #43 Minea Nurminen

Pelaajat edessä vas. #37 Eevi Danska, #30 Oona Heikkilä, #7 Neea Helynen, #33 Amanda Pirkkalainen

Peli-Karhujen 15-vuotiaille SM-hopeaa: "Kyllä tässä mitalissa on kultareunus" | Urheilu | Kymen Sanomat


Peli-Karhut joutui toteamaan Espoo Basket Teamin paremmaksi 15-vuotiaiden SM-sarjan (Robert Petersen cup) lopputurnauksen loppuottelussa.

EBT nappasi Suomen mestaruuden Steveco-areenalla pistein 75–34.

– Lähdettiin taistelemaan ja ekat kaksi neljännestä se riitti. Kaikkensa tytöt jättivät kentälle, mutta vastustaja ei ollut vain isokokoinen vaan myös äärettömän taitava. EBT:n horjuttaminen vaatisi täydellistä onnistumista, PeKan päävalmentaja Pasi Pirkkalainen sanoi.

Finaalipaikka 15-vuotiaissa oli PeKan historian ensimmäinen.

– Kyllä tässä mitalissa on kultareunus. Tämä oli meiltä maksimisuoritus. Pikkaisen pitää saada jerkkua lisää, että pystytään tulevaisuudessa EBT haastamaan, Pirkkalainen sanoi.

Pirkkalainen uskoo, että PeKan junnujoukkueita nähdään loppuotteluissa jatkossakin.

– Jatketaan hyvää työtä mitä ollaan tehty. Sieltä on tulossa nuoremmistakin hyviä ikäluokkia Toivotaan tämän loppukarkeloissa olemisen olevan jatkuva tila.

Kotkassa viikonlopun aikana pelatussa lopputurnauksessa pronssia voitti Helsingin NMKY.