KAUTTA AIKAIN VOITOKKAIN PELIKAUSI KÄÄNTYI PETTYMYKSEEN

5.7.2023

Peli-Karhujen historian pelillisesti menestyksekkäin pelikausi jäi ilman kruunua.

Pelikausi 2022-23

Valtakunnallisissa sarjoissa Peli-Karhuilla oli edustus kaikkien ikäluokkien SM-sarjassa.

Seuran 78. toimintavuosi oli pelillisesti seurahistorian menestyksekkäin.

WU19SM: 4.sija

WU17SM: Pronssia

WU16SM: Kultaa

WU15SM: 9.sija

WU14SM: 4.sija

 Lisäksi menestystä niitettiin useammassa kovatasoisessa kutsuturnauksessa, kirkkaimpana WU14 Scania Cupin voitto.

 Maajoukkuetoiminta:

Viisi seuran pelaajaa puki päälleen maajoukkuepaidan virallisessa nuorten maaottelussa, kaksi jopa kahdessa eri ikäluokassa (WU16 ja WU18).

 Toiminnan kehittäminen

Meillä aloitettiin pitkän tähtäimen toiminnan kehittäminen perustamalla PeKa2025-työryhmä kesällä 2018. Työryhmän lopputuotteena syntyi  suunnitelma, jossa ollaan vuonna 2025 kun vietetään seuran 80-vuotispäiviä. Valtaosa tavoitteista saavutettiin "ennakkoon", kuitenkin COVID aiheutti pieniä vastoinkäymisiä ja sen jälkiä korjaillaan vielä tovi.

 Pelaajan polku ("Karhun polku") lanseerattiin ja otettiin käyttöön vaiheittain. Kaikki ei ole sujunut ongelmitta, mutta suunnitelmallisesti kuitenkin.

Polun viimeistely oli tarkoitus toteuttaa saavuttamalla sarjapaikka N1Divisioonaan.

Kaakkoisella alueella ei valitettavasti saada naisten alueellista sarjaa aikaan, eikä muidenkaan alueiden sarjoihin osallistuminen ja sitä kautta N1D:aan karsiminen ollut valitettavasti mahdollista; etäisyydet, taloudellinen järkevyys ja auttamattomasti vanhentunut aluejako (pelaavien seurojen ja joukkueiden määrä on vähentynyt dramaattisesti).

Tällä hetkellä pelaamalla paikan hankkiminen tai ainakin sen yrittäminen ei toteudu täältä maakunnista mielekkäällä, pelaajia kehittävällä tavalla.

Näin ollen vaihtoehdoksi jäi paikan hakeminen Villikortti-menetelmällä.

Momentum? 

Seurahistorian paras hetki, oli nyt, ainakin kilpailullisen menestyksen näkökulmasta kun junnumenestyksen lisäksi seuran edustusjoukkue otti viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden.

Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää..villikorttipaikka jäi saamatta ja pelaajan polussa on edelleen yksi liian korkea askelma kun pelipaikkaa edustusjoukkueessa on junnupelaajien vaikea, miltei mahdoton, saavuttaa juniori-ikäisenä.


Villikortti-menetelmä

 Karsintojen lisäksi Naisten 1-Divisioonaan on siis mahdollista hakea paikkaa "villikortti-menetelmällä". Villikortti-paikkoja sarjaan on yksi.

 "Yhtä villikortin sarjapaikkaa naisten I divisioonaan haki Leppävaaran Pyrintö (naisten II divisioona) sekä Peli-Karhut (urheiluakatemia).

Saadakseen villikortin, tulee seuran täyttää sarjalisenssin myöntämisen ehdot sekä saatava pisteytysjärjestelmässä vähintään 25 pistettä.

Sarjalisenssiyksikkö käsitteli seurojen sarjalisenssiehdoissa määritellyt tiedot. Yksikkö totesi Leppävaaran Pyrintö ry:n ja Peli-Karhut ry:n täyttävän sarjalisenssin myöntämisen ehdot."

Alla Peli-Karhujen saavuttamat pisteet:

Saavutetut pisteet / maksimipisteet:

Urheilullinen asema 4/10

Seuratoiminta- ja talous 2/8

Nuorten joukkueet 8/8

Valmennus 6/6

Joukkueen pelaajat 3/5

Olosuhteet 3/3

Yhteensä 26/40


"Liittohallitus myönsi sarjalisenssiyksikön esityksestä villikorttirankingissa 1. sijoittuneelle Leppävaaran Pyrintö ry:lle C lisenssin sekä osallistumisoikeuden naisten I divisioonaan kilpailuvuodelle 2023-24."

Onnittelut Leppävaaran Pyrintö N1D paikasta, meidän taistelu jatkuu.

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa (basket.fi)